دوره 8، شماره 1 - ( بهار 1400 )                   جلد 8 شماره 1 صفحات 32-23 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


دانشگاه لرستان - گروه روانشناسی
چکیده:   (3237 مشاهده)
هدف: توجه به راهبردهای یادگیری خودتنظیمی یکی­ از اهداف عالی و مؤلفه­های کلیدی بهداشت روانی در دانشجویان است. لذا این پژوهش با هدف اثربخشی آموزش راهبردهای یادگیری خودتنظیمی بر اشتیاق تحصیلی، نگرش به خلاقیت و انسجام تحصیلی اجرا شد.
روش­ها: این پژوهش به روش نیمه ­تجربی و به صورت طرح آزمایش پیش ­آزمون- پس ­آزمون با گروه گواه انجام شد. نمونه پژوهش ۴۰ نفر از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی لرستان در سال تحصیلی 98-97 بودند که با روش نمونه ­گیری در دسترس انتخاب شدند. داده ­ها از طریق پرسشنامه ­های استاندارد اشتیاق تحصیلی شافلی، نگرش به خلاقیت چارلز. لی. شیفرن و انسجام تحصیلی پاسکارلا و ترنین و اجرای پکیج آموزش راهبردهای یادگیری خودتنظیمی جمع ­آوری شد. تحلیل اطلاعات به ­دست آمده از طریق نرم­ افزار SPSS و با استفاده از تحلیل کوواریانس استفاده شد.
یافته ­ها: یافته­ ها بیان­گر آن بود که بین میانگین نمرات پس ­آزمون نمرات اشتیاق تحصیلی (04/73)، نگرش به خلاقیت (85/43) و انسجام تحصیلی (2/60) در گروه آزمایش تفاروت معنی­ دار وجود دارد در حالی که این تفاوت معنی ­دار در گروه کنترل مشاهده نشد. نتایج نشان داد که آموزش تفکر انتقادی باعث افزایش اشتیاق تحصیلی، نگرش به خلاقیت و انسجام تحصیلی در دانشجویان می­ شود.
نتیجه­ گیری: با توجه به این­که به ­کارگیری آموزش راهبردهای یادگیری خودتنظیمی بر اشتیاق تحصیلی، نگرش به خلاقیت و انسجام تحصیلی تاثیر مثبت دارد و موجب افزایش این متغیرهای در دانشجویان می ­گردد، برگزاری دوره ­هایی در این زمینه در مراکز آموزش عالی و مدارس توصیه می­ شود.
متن کامل [PDF 479 kb]   (1000 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1398/11/2 | پذیرش: 1399/6/25 | انتشار: 1400/1/10

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.