مقالات در انتظار انتشار 1404                   برگشت به فهرست مقالات | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: ۴۰۱۰۰۰۲۰۸
Ethics code: IR.JUMS.REC.1401.134

XML English Abstract Print


دانشگاه علوم پزشکی جهرم، جهرم، ایران
چکیده:   (680 مشاهده)
مقدمه: اگرچه متخصصان و موسسات اخلاق زیستی مدت‌هاست مشاوره‌های اخلاقی را به صورت فردی ارائه کرده‌اند، مشاوره اخلاقی پژوهشی هنوز یک مفهوم نسبتاً جدید به عنوان یک خدمات نهادینه شده است و عمدتاً به مشاوره برای محققان بالینی محدود شده است.
روش کار: این مطالعه از نوع تحلیل محتوای کیفی  به روش مرسوم (قراردادی) بود. نحوه انجام نمونه گیری در این مطالعه به صورت هدفمند بود به طوری که از بین محققین فعال دانشگاه علوم پزشکی جهرم، کسانی که تجربه دریافت مشاوره داشته اند؛ مصاحبه انجام شد و نمونه گیری تا جایی که داده ها  و طبقات کامل شده و به اشباع برسند و همچنین محققین نیز به اشباع برسند، ادامه داشت.
نتایج: در این مطالعه مصاحبه با 10 پژوهشگر که شرایط ورود به مطالعه داشتند، وارد مطالعه شدند. تعداد 38 کد اولیه غیر تکراری استخراج گردید که در قالب 3 مضمون اصلی(زمینه های مشاوره، اثربخشی و کیفیت مشاوره ها و موانع مشاوره) و 16 زیر طبقه دسته بندی شد.
نتیجه گیری: یافته های این مطالعه ضمن تایید اهمیت مشاوره های اخلاق در پژوهش و تمایل محققین به دریافت این نوع مشاوره به شکل های گوناگون، قبل از نگارش طرح، در حین اجرا و بعد از آن به زمینه های مشاورهبه عنوان فرصت هایی برای نهادینه سازی اخلاق در پژوهش شامل فرایند ارزیابی و تصویب طرح های تحقیقاتی، در قالب برنامه های ترویجی و کارگاه های آموزشی اشاره داشتند.
 
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1403/10/5 | پذیرش: 1403/10/8

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به راهبردهای توسعه در آموزش پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Development Strategies in Medical Education

Designed & Developed by : Yektaweb

Creative Commons License