دوره 10، شماره 4 - ( زمستان 1402 )                   جلد 10 شماره 4 صفحات 259-248 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: IR.ZAUMS.REC.1401.132
Ethics code: IR.ZAUMS.REC.1401.132

Abdolrazaghnejad A, Keykha M, Gorgich A, Ziaei M. Effect of Airway Management Workshop on the Skill Level of Interns in Emergency Medicine From Zahedan, Southern Iran. DSME 2024; 10 (4) :248-259
عبدالرزاق نژاد علی، کیخا محجوبه، گرگیچ امیر، ضیایی مریم. بررسی میزان تأثیر کارگاه مدیریت راه هوایی در میزان مهارت کارورزان گروه طب اورژانس دانشگاه علوم‌پزشکی زاهدان. راهبردهای توسعه در آموزش پزشکی. 1402; 10 (4) :248-259

گروه طب اورژانس، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، زاهدان، ایران.
مقدمه مهارت در انجام اقدامات بالینی از ضروریات حرفه پزشکی و طبابت است. بنابراین مطالعه حاضر با هدف بررسی میزان تأثیر کارگاه مدیریت راه هوایی در میزان مهارت کارورزان گروه طب اورژانس زاهدان در سال 1401 انجام شد.
روش ها در این مطالعه مداخله‌ای 80 نفر از کارورزان پزشکی دانشگاه علوم‌پزشکی زاهدان در سال 1401 شرکت کردند. ابزار و روش گردآوری داده‌ها در این مطالعه شامل اطلاعات جمعیت‌شناختی و چک‌لیست مدیریت راه هوایی بود که از کتاب راهنمای سریع پروسیجرهای اورژانس گرفته شده است. تجزیه‌و‌تحلیل اطلاعات با استفاده از نرم‌افزار SPSS نسخه 21 و آمارهای توصیفی و آزمون‌های آماری استنباطی صورت گرفت.
یافته ها در این مطالعه 37 دانشجوی دختر (46/2 درصد) و 43 دانشجوی پسر (53/8 درصد) وارد مطالعه شدند. میانگین معدل کارورزان 73/88±15/0 بود. تفاوت معناداری بین امتیاز مهارت کارورزان قبل و بعد از شرکت در کارگاه راه هوایی وجود داشت (P<0/001). تفاوت معناداری بین اختلاف امتیاز مهارت کارورزان قبل و بعد از شرکت در کارگاه راه هوایی براساس جنسیت وجود نداشت. تفاوت معناداری بین مدت‌زمان سپری‌شده از دوره کارورزی و اختلاف امتیاز مهارت کارورزان قبل و بعد از شرکت در کارگاه مدیریت راه هوایی وجود نداشت. تفاوت معنی‌داری بین اختلاف امتیاز مهارت کارورزان به تفکیک دانشگاه محل تحصیل وجود نداشت. همچنین ارتباط معناداری بین اختلاف امتیاز مهارت کارورزان و معدل آن‌ها وجود داشت (P<0/05).
نتیجه گیری نتایج این مطالعه نشان داد بین امتیاز مهارت کارورزان قبل و بعد از شرکت در کارگاه مدیریت راه هوایی اختلاف معنی‌داری وجود دارد. افزایش بیشتر مهارت کاروزان در مدیریت راه هوایی نیاز به آموزش عملی کارورزان برای اداره راه هوایی دارد.
دریافت: 1402/6/22 | پذیرش: 1402/7/5 | انتشار: 1402/10/11