دوره 13، شماره 1 - ( بهار 1405 )                   جلد 13 شماره 1 صفحات 32-19 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: 404000026
Ethics code: IR.KMU.REC.1404.040


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Razban F, Alizadeh A, Pourbahaaddini Zarandy N. Discrepancy in role expectation during transition from nursing student to practice nurse as perceived by novice nurses. DSME 2026; 13 (1) :19-32
URL: http://dsme.hums.ac.ir/article-1-511-fa.html
رزبان فریده، علیزاده علیرضا، پوربهاالدینی زرندی نرجس. درک پرستاران تازه کار از تفاوت در انتظارات از نقش پرستاری در دانشگاه و محیط کار. مجله راهبردهای توسعه در آموزش پزشکی. 1405; 13 (1) :19-32

URL: http://dsme.hums.ac.ir/article-1-511-fa.html


گروه پرستاری، واحد کرمان، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمان، ایران.
چکیده:   (997 مشاهده)
هدف: گذار از نقش دانشجوی پرستاری به پرستار حرفه‌ای با مواجهه با انتظارات تازه و گاه متفاوت در محیط کار همراه است. پرستاران تازه‌کار ممکن است میان انتظاراتی که در دوره دانشگاهی از نقش حرفه‌ای درک کرده‌اند و انتظارات محیط بالینی ناهمخوانی احساس کنند. این مطالعه با هدف تعیین ادراک پرستاران تازه‌کار از تفاوت انتظارات نقش پرستاری در دوره گذار از دانشگاه به محیط کار در شهر کرمان انجام شد.
روش‌ها: این مطالعه مقطعی توصیفی-تحلیلی با مشارکت 131 پرستار تازه‌کار شاغل در چهار بیمارستان وابسته به دانشگاه علوم پزشکی کرمان و به شیوه سرشماری انجام شد. شرکت‌کنندگان پرسشنامه «درک از انتظارات نقش» را برای دو موقعیت دانشگاهی و محیط کار بالینی تکمیل کردند و اختلاف نمره‌های دو موقعیت محاسبه شد. داده‌ها با آمار توصیفی، آزمون تی زوجی برای مقایسه درون‌فردی دو موقعیت و آزمون تی مستقل و تحلیل واریانس برای بررسی تفاوت نمره‌های اختلاف بر حسب متغیرهای زمینه‌ای، در نرم‌افزار SPSS نسخه 21 تحلیل شدند.
یافته‌ها: شرکت‌کنندگان، انتظارات نقش پرستاری را در همه حیطه‌ها در محیط کار بالینی بیشتر از دوره دانشگاهی ارزیابی کردند و اختلاف در هر هفت حیطه معنادار بود  (P<0/05). پرستاران متأهل در حیطه «مدیریت شرایط ناپایدار» ناهمخوانی کمتری گزارش کردند  (P=0/04). همچنین، امکان انتخاب محل کار با ناهمخوانی کمتر در برخی حیطه‌های نقش همراه بود. 
نتیجه‌گیری: یافته‌ها نشان‌دهنده ناهمخوانی ادراک‌شده میان انتظارات نقش در دوره دانشگاهی و محیط کار بالینی است. توجه هماهنگ‌تر مراکز آموزشی و بالینی به انتظارات نقش، همراه با برنامه‌های آمادگی و آشنایی با محیط کار، ممکن است گذار حرفه‌ای پرستاران تازه‌کار را تسهیل کند. با توجه به مقطعی و خودگزارشی بودن مطالعه، یافته‌ها باید با احتیاط تفسیر شوند.
 
متن کامل [PDF 802 kb]   (110 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1404/4/6 | پذیرش: 1404/10/29 | انتشار: 1405/3/31

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به راهبردهای توسعه در آموزش پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2026 CC BY-NC 4.0 | Development Strategies in Medical Education

Designed & Developed by : Yektaweb

Creative Commons License