Ethics code: IR.KAUMS.REC.1403.007
دانشگاه کاشان
چکیده: (730 مشاهده)
مقدمه: یکی از هیجانهای منفی شایع اما کمتر بررسی شده در آموزش پزشکی، ملال تحصیلی است که میتواند منجر به کاهش انگیزه و عملکرد تحصیلی دانشجویان شود. از این رو، شناخت عوامل زمینهساز آن از اهمیت ویژهای برخوردار است. مطالعه حاضر با هدف بررسی رابطه استاد-دانشجو و حمایت هیجانی ادراکشده با ملال تحصیلی در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی کاشان انجام شد.
روش: مطالعه حاضر از نوع توصیفی-همبستگی بود. جامعه آماری، دانشجویان علوم پزشکی کاشان در سال تحصیلی 1404-1403 بودند که تعداد 435 دانشجو به روش نمونهگیری تصادفی طبقهای متناسب با حجم انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات در این مطالعه شامل پرسشنامههای حمایت هیجانی معلم فدریسی و اسکالویک، رابطه استاد-دانشجو مورای و زویچ، ملال تحصیلی پکران، ملال صفتی و سؤالات دموگرافیک بود. دادهها با روش تحلیل رگرسیون چندگانه با استفاده از نرمافزار SPSS نسخه 24 مورد تجزیهوتحلیل قرار گرفت.
یافتهها: نتایج تنشان داد پس از کنترل اثر سن، جنسیت و ملال صفتی، از میان مؤلفههای رابطه استاد-دانشجو، مؤلفه ارتباط (01/0p≤، 252/0- = ß) و اعتماد (01/0p≤، 165/0- = ß) و همچنین حمایت هیجانی ادراکشده از سوی استاد (01/0p≤، 237/0- = ß) توانستند ملال تحصیلی را بهصورت معکوس پیشبینی نمایند.
نتیجهگیری: یافتهها بر نقش حیاتی رابطه استاد-دانشجو و حمایت هیجانی ادراکشده در کاهش ملال تحصیلی دانشجویان پزشکی تأکید دارند. بهطور خاص، تقویت ارتباط باز، ایجاد اعتماد و ارتقای حمایت هیجانی میتواند بهعنوان عوامل محافظتی در برابر ملال تحصیلی دانشجویان عمل کند. این نتایج بر ضرورت مداخلات هدفمندی تأکید دارد که اساتید را به راهبردهایی برای ایجاد محیطهای یادگیری حمایتی مجهز میکنند.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1403/9/25 | پذیرش: 1403/11/7