دوره 7، شماره 2 - ( پاییز و زمستان 1399 )                   جلد 7 شماره 2 صفحات 94-71 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sarhadi M, Noohi E, Sabzevari S, Moein H, Abdollahyar A. A Comparative Study of the Nursing Undergraduate Program in Iran, England, and Canada. DSME 2020; 7 (2) :71-94
URL: http://dsme.hums.ac.ir/article-1-302-fa.html
سرحدی مهدیه، نوحی عصمت، سبزواری سکینه، معین حسین، عبدالله‌یار اسماء. بررسی تطبیقی برنامه کارشناسی پرستاری در ایران، انگلستان و کانادا. راهبردهای توسعه در آموزش پزشکی. 1399; 7 (2) :71-94

URL: http://dsme.hums.ac.ir/article-1-302-fa.html


مربی، گروه پرستاری داخلی- جراحی دانشکده پرستاری و مامایی زاهدان، دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، زاهدان، ایران
چکیده:   (4431 مشاهده)
مقدمه: برنامه درسی از عناصر کلیدی آموزش عالی برای انتقال دانش، نگرش و مهارت به دانشجویان به شمار می‌آید که نیازمند تحلیل و بازنگری مداوم می‌باشد. بنابراین مقایسه نظام‌های مختلف آموزشی باعث ارتقای محتوا و کیفیت برنامه آموزشی شده و توجه به نظا‌م‌های موفق جهان، مبین نهادینه شدن یک نظام کارآمد می‌باشد. بنابراین این مطالعه با هدف مقایسه برنامه کارشناسی پرستاری در ایران، انگلستان و کانادا و ارایه پیشنهادات عملی جهت بهبود کیفیت آن؛ انجام شده است.

روش کار: در این پژوهش توصیفی- تطبیقی (مقایسه‌ای)، عناصر اصلی و شاخص‌های مهم برنامه درسی دانشکده‌های پرستاری ایران، انگلستان و کانادا که به‌صورت هدفمند انتخاب شده بودند، بر اساس الگوی بردی مورد بررسی، تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

یافته‌ها: بر اساس یافته‌های پژوهش، اهداف کلی و محتواهای آموزشی در تمامی برنامه‌های مورد مطالعه تا حدودی مشابه بود، اما سازماندهی و تدوین محتواها از یک طرف و نحوه، میزان و نوع پرداختن به آن‌ها متفاوت بود که در نتیجه، محتواهای متفاوتی را ایجاد نموده بود.علاوه بر این ، با وجود شباهت‌های بسیار در تکنیک‌های مورد استفاده در تدریس و ارزشیابی، تفاوت‌های بسیاری نیز بسته به سطح و اهداف برنامه ملاحظه شد.

نتیجه‌گیری: به‌نظر می‌رسد اگرچه برنامه آموزشی ایران در مقایسه با برنامه‌های آموزشی مورد مطالعه از جایگاه بدی برخوردار نیست، اما به‌منظور راهبردهای رفع کاستی‌ها و نقایص آن، مواردی مانند انتخاب اهداف، گزینش دانشجو، پژوهش، روش‌های تدریس و ارزشیابی تئوری و عملکرد باید مورد بازبینی و اصلاحات جدی قرار گیرد.

کلیدواژگان: مطالعه
تطبیقی، برنامه‌ی آموزشی، کارشناسی پرستاری، الگوی‌ بردی


 
متن کامل [PDF 1103 kb]   (949 دریافت)    
موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1399/2/28 | پذیرش: 1399/2/28 | انتشار: 1399/2/28

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به راهبردهای توسعه در آموزش پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Development Strategies in Medical Education

Designed & Developed by : Yektaweb

Creative Commons License
Development Strategies in Medical Education by http://dsme.hums.ac.ir/ is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.