دوره 8، شماره 1 - ( بهار 1400 )                   جلد 8 شماره 1 صفحات 79-69 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


چکیده:   (2313 مشاهده)
مقدمه و هدف: در عصر پیشرفت تکنولوژی، توجه به رویکرد فناوری در زمینه آموزشی یک ضرورت است نه انتخاب. اهمیت توجه به رویکرد فناوری در دانشگاه­های علوم پزشکی محسوس ­تر است چرا که همه ساله تعدادی از اطلاعات جدید جایگزین اطلاعات قبلی می­ شود و اگر دانشگاه بخواهد این اطلاعات سریع را در کمترین زمان منتقل کند نیازمند روش نوین در آموزش است چرا که روش­های سنتی پاسخگوی انتقال اطلاعات با این حجم نیست بنابراین هدف این مطالعه، تعیین موانع توسعه آموزش مجازی در دانشگاه علوم پزشکی ارومیه از دیدگاه اعضای هیأت علمی بود.
روش­ها: جامعه آماری این پژوهش را همه اعضای هیآت علمی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه در سال 1396 تشکیل می­داد که از بین آنها نمونه ­ای به حجم137 نفر به روش تصادفی طبقه ­ای متناسب انتخاب شدند. ابزار جمع ­آوری داده ­ها پرسشنامه محقق ساخته بود که روائی آن از نظر صاحب­نظران تأیید گردید و پایایی آن با استفاده از آلفای کرانباخ 89% می­باشد. اطلاعات با نرم افزار آماری SPSS نسخه 19 به روش تحلیل عاملی اکتشافی تجزیه و تحلیل شد.
یافته ­ها: نتایج نشان داد که درصد تجمعی واریانس برای 8 عامل 575/62 درصد می­ باشد که مانع پشتیبانی و فنی با 720/9 درصد بیشترین سهم از درصد واریانس را تبیین کرد و مانع فرهنگی با 315/3 درصد کمترین سهم از درصد واریانس را به خود اختصاص داد.
نتیجه­ گیری: از دیدگاه اعضای هیأت علمی عامل پشتیبانی و فنی مهم­ترین مانع محسوب می­شود بنابراین با افزایش سرعت اینترنت، جایگزین کردن سیستم­های جدید به جای سیستم­های از کار افتاده و تقویت زیرساخت­های تکنولوژیکی می­ توان عوامل بازدارنده استفاده از آموزش مجازی را تقلیل داد.
واژه‌های کلیدی: آموزش، دانشگاه، مجازی
متن کامل [PDF 412 kb]   (838 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1398/4/26 | پذیرش: 1399/2/23 | انتشار: 1400/1/10

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.