roshanzadeh M, tajabadi A, Aghaei M. The educational system and curriculum of Ph.D nursing students in Iran and Toronto, Canada: a comparative study. DSME. 2018; 5 (2) :40-62
URL:
http://dsme.hums.ac.ir/article-1-187-fa.html
روشن زاده مصطفی، تاج آبادی علی، آقایی میرحسین. برنامه درسی و نظام آموزشی مقطع دکتری پرستاری در ایران و دانشگاه تورنتو کانادا: یک مطالعه تطبیقی. راهبردهای توسعه در آموزش پزشکی. 1397; 5 (2) :40-62
URL: http://dsme.hums.ac.ir/article-1-187-fa.html
چکیده: (129 مشاهده)
مقدمه و هدف: امروزه نگرانی عمدهی نظام آموزشی سلامت، غفلت از کیفیت مطالب و کارایی دانشآموختگان میباشد. تطبیق، مقایسه و تحلیل ابعاد مختلف برنامهها با سایر کشورها، در رفع این دغدغه بسیار مؤثر است. با توجه به کمبود مطالعات مربوط، این پژوهش با هدف بررسی تطبیقی برنامه دکتری پرستاری ایران و تورنتو انجام شد.
روشها: مطالعه توصیفی حاضر با رویکرد تطبیقی، سال 1396 و الگوی چهار مرحلهای بردی(Beredy) صورت گرفت. اطلاعات مربوطه از دو دانشگاه جمعآوری و مطابق مراحل تفسیر و همجواری طبقهبندی شدند. سپس شباهتها و تفاوتها آنالیز گردیدند.
یافتهها: هر دو برنامه آموزشی به صورت تمام وقت، حضوری و با تأکید بر اصل دانشجو محوری است. تفاوتهایی از نظر ساختاری بین برنامهها وجود دارد؛ اما طول دوره آموزشی - پژوهشی و محتوای برخی دروس همانند آشنایی با زمینه تحقیقاتی، رساله پژوهشی و نقد مطالعات در تورنتو با روششناسی تحقیقات کمی - کیفی و نقد مقالات در ایران و درس سمینار دانشجویان با چالشهای پرستاری دارای شباهتهایی است. دانشکده تورنتو بر مقاله منتج از پایاننامه تأکید نکرده ولی در ایران استخراج مقاله از رساله ضروری است.
نتیجهگیری: نقطه عطف برنامه تورنتو بهروزرسانی مدون آن است. در ایران با توجه به نیازهای در حال گسترش این رشته و انتظارات فارغ التحصیلان، تغییرات کلی ضروری است؛ لذا توصیه میگردد علاوه بر توجه به پیشنهادات اصلاحی در متون مختلف، این دوره در ایران از نظر کلی و محتوایی مورد بازنگری قرار گیرد.
نوع مطالعه:
كاربردي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: ۱۳۹۶/۹/۱۸ | پذیرش: ۱۳۹۶/۱۲/۲۲ | انتشار: ۱۳۹۷/۸/۱۲