دکترای تخصصی، آموزش پزشکی، گروه پرستاری، دانشکده پرستاری و مامایی، مرکز تحقیقات مراقبت پرستاری در بیماریهای مزمن، دانشگاه علوم پزشکی جندیشاپور اهواز، اهواز، ایران.
چکیده: (3324 مشاهده)
مقدمه و هدف: آموزش مبتنی بر پیامد نقشی کلیدی در توسعه آموزش پزشکی دارد و بر توانمندسازی دانشجویان مطابق با نیازهای روز جامعه تأکید دارد. هدف از این مطالعه، تعیین اجزاء و روشهای اجرایی نیازسنجی آموزشی مبتنی بر پیامد است.
روش انتخابی برای مطالعه: مقاله حاضر یک مطالعه مروری است که از طریق جستجوی سیستماتیک در بانکهای اطلاعاتی معتبر علمی داخلی و خارجی با کلیدواژههای، Assessment Models، Needs Assessment،Needs Assessment Techniques ،Competency Based Education، Competency Based Curriculum به تنهایی و یا ترکیب با واژههای Curriculum، Education و Development نگارش گردیده است. با توجه به این که زمینه مورد پژوهش دانشگاه علوم پزشکی بود، لذا در فرآیند جستجو به زمینه "Medical Education" و "Medical School" هم توجه گردید.
نتایج: 170 محتوای مستند تا سال 2021 شامل مقاله، کتاب و صفحات وب، انتخاب و بررسی شد و از این تعداد، 11 مقاله مرتبط با موضوع مورد استفاده قرار گرفت بر این اساس اجزاء نیازسنجی در آموزش مشتمل بر نیازسنجی مبتنی بر جامعه تحت پوشش، استفاده از رویکرد علمی در نیازسنجی، وجود سیستم نیازسنجی و پایش محیطی مداوم و تعیین اولویت خدمات و برنامهها تبیین شده و در مرحله بعد روشهای اجرایی نیازسنجی آموزشی استخراج شد.
نتیجهگیری: استخراج اجزاء اصلی نیازسنجی آموزشی متناسب با نیازها و انتظارات جامعه تحت پوشش به عنوان گامی مهم و کمککننده در طراحی مدلهای کارآمد نیازسنجی، منجر به دستیابی هرچه بیشتر به صلاحیتها و توانمندیهای حرفهای مورد نظر جامعه میشود.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1400/5/18 | پذیرش: 1400/10/10 | انتشار: 1400/10/10