مقدمه و هدف: پذیرش و قصد استفاده از دستگاه تلفن همراه در ارزشیابی موضوع مورد علاقه روزافزون در زمینه آموزش است. اگرچه مطالعات قابل توجهی در مورد پذیرش یادگیری موبایل و ارزشیابی مبتنی بر موبایل(MBA) وجود دارد، اما تحقیقات کمی در مورد طراحی اپلیکیشن و عوامل محرک مؤثر بر قصد دانشجویان برای استفاده از فناوری های تلفن همراه برای اهداف ارزیابی وجود دارد. هدف از این مطالعه طراحی، اجرا و ارزیابی نرم افزار کوییز آنلاین آزمهر بر مبنای مدل پذیرش فناوری (TAM) می باشد.
روش ها: کوییزهای کلاسی دو درس از رشته کارشناسی بهداشت عمومی(بهداشت روان و اعتیاد و بهداشت حرفهای) ورودیهای 94 و 95 (35 دانشجو) با استفاده از اپلیکیشن مذکور برگزار شد. و برای استفاده از مدل TAM جهت بررسی قصد رفتاری دانشجویان از سازه های محتوا، فناوری، سهولت استفاده شده، سودمندی استفاده شده، بازخورد شناختی و نگرش استفاده شد. از روش آماری همبستگی پیرسون در نرم افزار Spss22 جهت تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد.یافتهها: نتایج نشان دادند که سازههای مختلف TAM مانند سودمندی استفاده درک شده (009/0=p، 415/0=r)، سهولت استفاده درک شده(043/0=p، 379/0=r)، نگرش(038/0=p، 351/0=r)،بازخورد شناختی(035/0=p، 358/0=r)، فناوری(023/0=p، 336/0=r) با قصد رفتاری همبستگی مستقیم دارد اما محتوا با قصد رفتاری همبستگی ندارد(610/0=p، 089/0=r).
نتیجهگیری: نتایج نشان داد که دانشجویان به استفاده از اپلیکیشن مذکور تمایل داشتند و انجام ارزشیابی به وسیله اپلیکیشن آزمهر می تواند اطمینان خاطر بیشتری را به مدیران، مربیان، دانشجویان در خصوص انجام صحیح تر، کم هزینه تر، دقیق تر و سریع تر آن بدهد.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |