مقالات در انتظار انتشار 1404                   برگشت به فهرست مقالات | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


دانشگاه علوم پزشکی گلستان
چکیده:   (108 مشاهده)
مقدمه: پرستاران با رعایت کرامت و شأن بیماران از طریق افزایش میزان صلاحیت فرهنگی خود، بخوبی از نیازهای آن ها می توانند آگاه گردند. مطالعه‌ حاضر با هدف بررسی ارتباط صلاحیت فرهنگی پرستار با رعایت شأن و کرامت بیمار از دیدگاه پرستاران انجام شد.
روش کار: در این مطالعه توصیفی مقطعی 200 نفر از پرستاران بخش های ختلف بیمارستان های آموزشی شهرستان گنبد کاووس در سال 1404 به روش طبقه ای وارد مطالعه شدند. ابزار گردآوری اطلاعات در این مطالعه شامل سه پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک، صلاحیت فرهنگی مولدر و شأن و کرامت (PDI) می باشد. تجزیه و تحلیل اطلاعات با استفاده از نرم افزار spss نسخه 26 و آمارهای توصیفی و ازمون های اماری استنباطی در سطح معنی داری P<0.05 انجام شد.
یافته ها: میانگین سن پرستاران شرکت کننده در مطالعه 25/3 ±13/33 بود. نمره رعایت شأن و کرامت در بیمارستان مطهری به طور معناداری بالاتر از سه بیمارستان دیگر است (۰٫۰۵ > p). همچنین گروه سنی زیر ۲۵ سال به طور معناداری صلاحیت فرهنگی بالاتری نسبت به گروه‌های سنی بالاتر دارد (013/0=p). به علاوه اینکه صلاحیت فرهنگی پرستاران پیش‌بین معناداری برای رعایت شأن و کرامت بیماران محسوب نمی‌شود.
نتیجه گیری: نتایج مطالعه نشان داد که صلاحیت فرهنگی پرستاران ارتباط معناداری با رعایت شأن و کرامت بیماران از دیدگاه پرستاران ندارد. دلیل این عدم ارتباط می تواند به این خاطر باشد که پرستاران عوامل دیگری را ممکن است مرتبط با کرامت و شان بیماران بدانند .
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1404/10/7 | پذیرش: 1404/12/5

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به راهبردهای توسعه در آموزش پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2026 CC BY-NC 4.0 | Development Strategies in Medical Education

Designed & Developed by : Yektaweb

Creative Commons License