دوره 8، شماره 1 - ( بهار 1400 )                   جلد 8 شماره 1 صفحات 79-69 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Derakhshanfard S, Salehi A, Nazari M, Ghanbari S. Investigating of barriers to the development of virtual education in Urmia University of Medical Sciences from the viewpoint of faculty members. DSME 2021; 8 (1) :69-79
URL: http://dsme.hums.ac.ir/article-1-252-fa.html
درخشانفرد سمیرا، صالحی امیرمسعود، نظری محمود، قنبری سحر. موانع توسعه آموزش مجازی در دانشگاه علوم پزشکی ارومیه از دیدگاه اعضای هیأت علمی. راهبردهای توسعه در آموزش پزشکی. 1400; 8 (1) :69-79

URL: http://dsme.hums.ac.ir/article-1-252-fa.html


دانشگاه علوم پزشکی ارومیه
چکیده:   (2613 مشاهده)
مقدمه و هدف: در عصر پیشرفت تکنولوژی، توجه به رویکرد فناوری در زمینه آموزشی یک ضرورت است نه انتخاب. اهمیت توجه به رویکرد فناوری در دانشگاه­های علوم پزشکی محسوس ­تر است چرا که همه ساله تعدادی از اطلاعات جدید جایگزین اطلاعات قبلی می­ شود و اگر دانشگاه بخواهد این اطلاعات سریع را در کمترین زمان منتقل کند نیازمند روش نوین در آموزش است چرا که روش­های سنتی پاسخگوی انتقال اطلاعات با این حجم نیست بنابراین هدف این مطالعه، تعیین موانع توسعه آموزش مجازی در دانشگاه علوم پزشکی ارومیه از دیدگاه اعضای هیأت علمی بود.
روش­ها: جامعه آماری این پژوهش را همه اعضای هیآت علمی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه در سال 1396 تشکیل می­داد که از بین آنها نمونه ­ای به حجم137 نفر به روش تصادفی طبقه ­ای متناسب انتخاب شدند. ابزار جمع ­آوری داده ­ها پرسشنامه محقق ساخته بود که روائی آن از نظر صاحب­نظران تأیید گردید و پایایی آن با استفاده از آلفای کرانباخ 89% می­باشد. اطلاعات با نرم افزار آماری SPSS نسخه 19 به روش تحلیل عاملی اکتشافی تجزیه و تحلیل شد.
یافته ­ها: نتایج نشان داد که درصد تجمعی واریانس برای 8 عامل 575/62 درصد می­ باشد که مانع پشتیبانی و فنی با 720/9 درصد بیشترین سهم از درصد واریانس را تبیین کرد و مانع فرهنگی با 315/3 درصد کمترین سهم از درصد واریانس را به خود اختصاص داد.
نتیجه­ گیری: از دیدگاه اعضای هیأت علمی عامل پشتیبانی و فنی مهم­ترین مانع محسوب می­شود بنابراین با افزایش سرعت اینترنت، جایگزین کردن سیستم­های جدید به جای سیستم­های از کار افتاده و تقویت زیرساخت­های تکنولوژیکی می­ توان عوامل بازدارنده استفاده از آموزش مجازی را تقلیل داد.
واژه‌های کلیدی: آموزش، دانشگاه، مجازی
متن کامل [PDF 412 kb]   (911 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1398/4/26 | پذیرش: 1399/2/23 | انتشار: 1400/1/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به راهبردهای توسعه در آموزش پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Development Strategies in Medical Education

Designed & Developed by : Yektaweb

Creative Commons License
Development Strategies in Medical Education by http://dsme.hums.ac.ir/ is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.