۱ نتیجه برای توانمندی.
محمد جواد قنادزاده، مهدی اصغری، محسن شمسی،
دوره ۹، شماره ۳ - ( ۷-۱۴۰۱ )
چکیده
مقدمه:.با توجه به تأثیر ارزشیابی مناسب بر کسب اطمینان از کسب مهارتهای عملی دانشجویان در محیط واقعی، این مطالعه باهدف بررسی تطبیقی کاراموزی درعرصه رشته مهندسی بهداشتمحیط براساس توانمندیهای حرفهای ونیازهای واقعی سیستم بهداشتی انجام شده است.
روشها: این مطالعه از نوع مطالعه توصیفی- تحلیلی و به صورت سرشماری بر روی دانشجویان کارآموز رشته مهندسی بهداشتمحیط (۱۶ نفر)، کارشناسان مراکز بهداشت (۹ نفر) و اعضای هیئتعلمی مرتبط با کارآموزی (۴ نفر) در دانشگاه علومپزشکی اراک در سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ انجام پذیرفته است.
منابع کسب اطلاعات شامل نظرسنجی از گروههای مورد مطالعه و همچنین کوریکولوم آموزشی رشته مهندسی بهداشتمحیط بوده است. اطلاعات توسط پرسشنامه محقق ساخته جمعآوری و اطلاعات توسط SPSS تجزیه تحلیل شده است.
یافته ها: نتایج نشان داد فیلدهای کارگاه هیدرولیک (۸/۲۲±۷/۸۰) و تاسیسات (۲۱±۸۱) به عنوان پربازدهترین فیلدهای دوره کارآموزی و آزمایشگاه مواد غذایی (۲۱±۵۵) و میکروبیولوژی (۲۲±۷۵) با کمترین میانگین ارزیابی دانشجویان مشاهده شد. همچنین بیشترین اثربخشی کارگاه هیدرولیک ۲۴±۷۸ و کمترین اثربخشی مربوط به کارگاه GIS به میزان ۲۱±۵۸ مشاهده شد. از دیدگاه اعضای هیئتعلمی و کارشناسان مرکز بهداشت سرفصل اجرایی کارایی لازم برای ایجاد خلاقیت و فناوری در دانشجویان را نداشته است.
نتیجه گیری: لزوم تقویت کارگاههای مهارتافزایی آموزشی در دوره کارآموزی و فراهم نمودن تمهیدات لازم به منظور دستیابی به اهداف، نیازهای شغلی، حرفهای و تربیت نیروی انسانی تواانمند در این زمینه و استفاده از ابزارهای استاندارد ارزیابی دوره کارآموزی و اجرای آن در سایر دانشگاهها پیشنهاد میگردد. |