۳ نتیجه برای نجفی اصل
صدیقه عابدینی، کوروش خانی، مجید نجفی اصل، حسین مربی، افسانه کرمستجی،
دوره ۵، شماره ۱ - ( بهار- تابستان ۱۳۹۷ )
چکیده
مقدمه و هدف: دانشآموختگان رشته علوم آزمایشگاهی پس از فراغت از تحصیل، با انجام روشهای رایج آزمایشات بالینی به ارتقای سلامت جامعه خدمت خواهند کرد. برای انجام این مهم دانشجویان فوق باید دانش و مهارت لازم را در دوره کارآموزی، کسب نمایند. مشکلات مختلفی باعث کاهش کارایی کارآموزی در عرصه دانشجویان رشته علوم آزمایشگاهی میشـود. شناسایی و حل این مشکلات برای تقویت کارایی این واحد ضروری است. پژوهش حاضر با هدف تبیین تجارب مشکلات کارآموزی در عرصه دانشجویان علوم آزمایشگاهی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان با رویکرد کیفی انجام گرفت.
روشها: این پژوهش یک مطالعه با رویکرد کیفی و روش آنالیز محتوا است. در طی این پژوهش مجموعا ۲۰ نفر از مدرسین، کارآموزان و فارغالتحصیلان علوم آزمایشگاهی، شامل ۱۴ نفر زن و ۶ نفر مرد به صورت مبتنی بر هدف و با حداکثر تنوع انتخاب و وارد مطالعه شدند. دادهها با استفاده از مصاحبه نیمه ساختاریافته جمعآوری و با روش تحلیل محتوای قیاسی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافتهها: تجزیه و تحلیل یافتهها منجر به ظهور پنج درونمایه گردید که عبارت بودند از: ارزیابی سر فصلهای کارآموزی، انتظارات از کارآموزی، انگیزه دانشجویان از حضور در کارآموزی، ارزشیابی دانشجو و مدیریت و برنامهریزی کارآموزی.
نتیجهگیری: طرح کارآموزی در عرصه اگر چه برای هدف ارتقای مهارت و اسـتقلال دانشـجو بـرای ارایه خـدمات در بخشهای مختلف آزمایشگاه مناسب است و دیدگاه کلی مربیان و دانشجویان نسبت به آن مثبت است، اما به نظر میرسد در اجرا، مشکلاتی دارد که باید مورد توجه مسؤولین قرار گیرد.
سید سعید مظلومی محمودآباد، احمد ستوده، علی اسدیان، تیمور آقا ملائی، مجید نجفی اصل،
دوره ۶، شماره ۱ - ( بهار- تابستان ۱۳۹۸ )
چکیده
مقدمه و هدف: بررسی ابعاد سلامت اجتماعی دانشجویان و ارتقای آن منجر به بهبود سلامت آنها می شود. هدف مطالعه حاضر بررسی سلامت اجتماعی دانشجویان علوم پزشکی هرمزگان بود.
روشها: این مطالعه توصیفی – مقطعی روی ۳۹۰ نفر(۶۲ درصد دختر، ۳۸ درصد پسر) از دانشجویان انجام شد. گروه هدف پژوهش به روش نمونه گیری طبقهای انتخاب شده و ابزار جمع آوری دادهها پرسشنامه بود که دارای دو بخش بود: بخش سوالات دموگرافی و نسخه ترجمه شده فارسی پرسشنامه سلامت اجتماعی KEYES که در مطالعات مختلف روایی و پایایی آن تایید شده است. دادهها توسط نرم افزار SPSS نسخه ۲۰ با استفاده از آزمونهای توصیفی و تحلیلی آنالیز شد.
یافتهها: میانگین امتیاز سلامت اجتماعی اکثر دانشجویان در وضعیت متوسط بود. در بین ابعاد سلامت اجتماعی، بعد شکوفایی اجتماعی دارای بالاترین میانگین امتیاز بود. بین متغیرهای دموگرافی سن، جنس، وضعیت سکونت (خوابگاه و غیرخوابگاهی) وضعیت تاهل، وضعیت اشتغال با سلامت اجتماعی رابطه معناداری وجود دارد (۰۰۱/۰ > .(P.Value به طوری که دانشجویان با سنین بالاتر دارای سلامت اجتماعی بهتری بودند. سلامت اجتماعی خانم ها در مقایسه با آقایان وضعیت بهتری داشت و دانشجویان متاهل، شاغل دارای امتیاز سلامت اجتماعی بیشتری در مقایسه با دانشجویان مجرد، غیرشاغل بودند، همچنین وضعیت سلامت اجتماعی دانشجویانی که با خانواده زندگی می کردند در مقایسه با دانشجویان خوابگاهی بهتر بود.
نتیجه گیری: تقویت ابعاد سلامت اجتماعی که دارای میانگین امتیاز پایینتری هستند(انسجام، پذیرش، مشارکت اجتماعی)، بهبود شرایط سکونت و تامین زمینه ازدواج دانشجویان منجر به بهبود سلامت آنها میشود.
دکتر خجسته شریفی سراسیابی، خانم مهسا دری، آقای مجید نجفی اصل، خانم مهرگان حیدری هنگامی،
دوره ۸، شماره ۲ - ( تابستان ۱۴۰۰ )
چکیده
مقدمه و هدف: سازگاری اجتماعی، به معنای میزان سازگاری فرد با محیط اجتماعی است. پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه بین پیشرفت تحصیلی و مولفه های سازگاری در دانشجویان دانشکده های پرستاری و مامایی، پیراپزشکی انجام شده است.
روشها: این مطالعه، یک مطالعه توصیفی همبستگی است، که بر ۱۸۵ نفر از دانشجویان که در سال تحصیلی ۹۶ حداقل ۴ ترم تحصیلی را پشت سر گذاشته بودند انجام شده است. داوطلبین دارای شرایط ورود به مطالعه به صورت فراخوان به مطالعه دعوت شدند. ابزار سنجش در این مطالعه پرسشنامه سازگاری بل بود. اطلاعات دموگرافیک و اطلاعات مرتبط با عملکرد تحصیلی از طریق سیستم سما و پرونده دانشجویان دریافت شد و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
نتایج: میانگین نمره سازگاری کلی دانشجویان ۵۹/۲۰±۱/۵۳ می باشد و بین سازگاری کل و پیشرفت تحصیلی دانشجویان اختلاف معنی دار وجود ندارد ولیکن بررسی مولفه های سازگاری نشان داد که در مولفه های سازگاری در خانه، سازگاری بهداشتی، سازگاری اجتماعی، سازگاری عاطفی وضعیت دخترها به صورت معنی داری بهترازپسر ها است. (۰,۰۵= p ) همچنین نمرات مولفه های سازگاری در خانه (۰,۴۴ = p)، بهداشتی (۰,۲۵= p)، اجتماعی (۰,۰۰۵ =p) و عاطفی (۰,۰۰۱ =p) در رشته های مختلف تحصیلی به صورت معنی داری متفاوت بود.
نتیجهگیری: بر خلاف پیش فرض تحقیق، بین سازگاری کلی و پیشرفت تحصیلی دانشجویان اختلاف معنی داری وجود نداشت اما سازگاری اجتماعی دچار نقصان می باشند. لازم است تا مسئولین در امر آموزش با برنامه ریزی های مناسبی در راستای اصلاح مهارت های سازگاری گام بردارند.