دکتر مریم اکبری لاله، خانم مریم ناصری صالح آباد، دکتر حمیدرضا علیزاده اطاقور،
دوره ۱۱، شماره ۱ - ( ۱-۱۴۰۳ )
چکیده
مقدمه: پرستاران از جمله افرادی هستند که سطح بالایی از تنش را در طول زندگی حرفه ای خود تجربه میکنند. درحالیکه نتایج مطالعات نشان می دهد دانشجویان پرستاری فاقد مهارتهای حل مسئله هستند. پژوهش حاضر به بررسی مقایسه ای سبک حل مساله دانشجویان پرستاری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی می پردازد.
روش ها: تحقیق حاضر توصیفی از نوع علی مقایسه ای است. جامعه آماری این پژوهش دانشجویان پرستاری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در سال ۱۳۹۷ بود. حجم نمونه طبق جدول مورگان محاسبه و جهت نمونهگیری از روش سرشماری استفاده شد. اطلاعات مورد نیاز از طریق پرسشنامه سبکهای حل مسأله کسیدی و لانگ گردآوری گردید. داده ها از روش آنالیز واریانس و با استفاده از نرم افزار آماری SPSS نسخه ۲۲ تحلیل شد.
یافته ها: در مجموع ۲۰۰ نفر از دانشجویان رشته پرستاری در این مطالعه شرکت کردند. نتایج حاکی از آن است که میانگین نمرات مهارت حل مساله دانشجویان پرستاری ترم اول، چهارم و هشتم به ترتیب (۵۰/۴ ± ۷۴/۱۲)، (۶۰/۳ ± ۲۴/۱۴) و (۷۰/۳ ± ۶۰/۱۶) میباشد. نتیجه حاصل از آنالیز واریانس نشان از اختلاف معنیدار بین نمره مهارت حل مساله بین دانشجویان ترمهای مختلف را میدهد که با استفاده از آزمون تعقیبی توکی مشخص شد این اختلاف بین دانشجویان ترم اول با هشتم (۰۰۰/۰ = p) و بین دانشجویان ترم چهارم و هشتم (۰۰۱/۰ = p) میباشد.
بحث و نتیجه گیری : مهارتهای حل مسئله و تصمیمگیری مبتنی بر دانش جزء رفتارهای مورد انتظار دانشجویان پرستاری میباشد و یادگیری این مهارتها باید از دوران دانشجویی آغاز گردد.