جستجو در مقالات منتشر شده


۵ نتیجه برای باقری

حامد عباسی کسانی، سجاد عباس کسانی، پرستو باقری،
دوره ۴، شماره ۱ - ( بهار- تابستان ۱۳۹۶ )
چکیده

مقدمه و هدف: برنامههای راهبردی به منزله نقشه راه دانشگاه برای حرکت به سوی آینده می¬باشد. هدف اصلی در این پژوهش، شناسایی تفاوت‌ها و تشابهات برنامههای راهبردی دانشگاه‌های وابسته به وزارت علوم و علوم پزشکی از منظر چشم‌انداز، رسالت، و ارزش‌های آن‌ها بود.

روش ها: رویکرد این پژوهش، کیفی می‌باشد. جامعه آماری پژوهش را برنامه‌های راهبردی دانشگاه‌های وابسته به وزارت علوم و علوم پزشکی تشکیل دادند که جهت دستیابی به هدف پژوهش، برنامه راهبردی ۴ دانشگاه وابسته به وزارت علوم و ۴ دانشگاه علوم پزشکی به صورت نمونه‌گیری در دسترس، انتخاب شدند. جهت تحلیل برنامه‌های راهبردی و دستیابی به نتایج پژوهش نیز از روش تحلیل محتوا به شیوه مقوله‌بندی استفاده شد.

یافته ها: نتایج تحلیل برنامههای راهبردی دانشگاههای مورد مطالعه نشان داد که از منظر چشمانداز، در ۴ مؤلفه مشابه و در ۴ مؤلفه تفاوت داشتند؛ از منظر رسالت در ۴ مؤلفه مشابه و در ۶ مؤلفه متفاوت بودند؛ و از منظر ارزشها در ۵ مؤلفه مشابه و در ۷ مؤلفه با یکدیگر متفاوت بودند.

نتیجه‌گیری: برنامه‌های راهبردی دانشگاههای وابسته به وزارت علوم و علوم پزشکی دارای تفاوت­ها و تشابهاتی هستند که با بهره‌گیری از این تفاوت‌ها می‌توانند به تکمیل برنامه‌های راهبردی خود بپردازند.


زهره نبی زاده قرقوزار، محسن ادیب حاج باقری، شهناز بلندیان بافقی،
دوره ۷، شماره ۲ - ( پاییز و زمستان ۱۳۹۹ )
چکیده

مقدمه: دوره‌ی کارشناسی ارشد پرستاری در پی تربیت پرستار حرفه‌ای است که به‌عنوان یک پرستار متخصص بتواند خدمات و مراقبت‌ها را در عرصه‌های مختلف فرد، خانواده و جامعه ارایه دهد. لذا این مطالعه با هدف مقایسه نظام آموزشی دوره کارشناسی ارشد رشته پرستاری در ایران و آلبرتا انجام شده است.

روش کار: این مطالعه به روش توصیفی- تطبیقی در سال ۱۳۹۷ انجام شد. جهت مقایسه نظام آموزشی از الگوی بردی که شامل چهار مرحله توصیف، تفسیر، هم‌جواری و مقایسه است، استفاده شد. جستجوی اینترنتی، از سایت وزارت بهداشت ایران، انجمن پرستاری و نیز سایت معتبر دانشگاه آلبرتا کانادا، مورد استفاده قرار گرفت. سپس، داده‌ها طبقه‌بندی و مورد مقایسه قرار گرفت.

یافته‌ها: سیر دگرگونی‌های رشته‌های کارشناسی ارشد پرستاری، هم در ایران و هم در آلبرتا بر پایه نیازهای جامعه، شکل گرفته است. تحصیل در دانشکده‌های پرستاری ایران وابسته به شرکت در آزمون کارشناسی ارشد پرستاری است که توسط وزارت بهداشت برگزار می‌گردد؛ پذیرش دانشجو در آلبرتا بدون آزمون مشروط به داشتن مدرک معتبر زبان انگلیسی، معدل دوره‌های قبلی، گذراندن واحدهای همچون آمار و روش تحقیق، داشتن تجربه بالینی، توصیه‌نامه و پرستار دارای مجوز کار می‌باشد.

نتیجه‌گیری: نظام بهداشتی و خدمات سلامت، جهت ارایه مراقبت‌های بهداشتی با کیفیت و در نتیجه بهبود ایمنی بیمار، نیازمند تدوین نظام آموزشی بر اساس صلاحیت علمی و عملی و الگوبرداری از نظام آموزشی برتر دنیا می‌باشد.

کلیدواژگان:
آلبرتا، ایران، برنامه درسی، مدل بِردی، مطالعه تطبیقی

 


 

زهرا باقری، مرضیه عادل مهربان،
دوره ۷، شماره ۲ - ( پاییز و زمستان ۱۳۹۹ )
چکیده

مقدمه: مراکز آموزشی درمانی نیز به‌عنوان یک سازمان نیاز دارند تا از اصول سازمان یادگیرنده تبعیت کنند. هدف پژوهش حاضر تعیین میزان مؤلفه‌های سازمان یادگیرنده از دیدگاه پرستاران در مراکز آموزشی درمانی است.

روش کار: مطالعه‌ای توصیفی که نمونه‌ها شامل ۱۹۰ نفر از پرستاران ۱۰ بیمارستان آموزشی درمانی شهر اصفهان در سال ۱۳۹۶ بوده که از طریق نمونه‌گیری سهمیه‌ای از هر بیمارستان و سپس نمونه‌گیری تصادفی در هر بیمارستان انتخاب شدند. ابزار اندازه‌گیری این پژوهش شامل یک پرسشنامه دوبخشی شامل بخش اول مشخصات دموگرافیک و بخش دوم پرسشنامه سازمان یادگیرنده پیتر سنگه و همکاران، دارای ۵ مؤلفه و۳۰ گویه می‌باشد جهت تجزیه وتحلیل داد‌‌ه‌ها از نرم‌افزار ۱۶  SPSSاز روش‌های آمار توصیفی و آمار استنباطی(ضریب همبستگی پیرسون، آزمون تی)استفاده شد.

یافته‌ها: مطالعه حاضر نشان داد که میانگین نمره‌ی کلی یادگیرنده بودن سازمان؛ از دیدگاه پرستاران مراکز آموزشی درمانی اصفهان؛ در سطح متوسط قرار داشت. در بین میانگین نمره مؤلفه‌های یادگیرنده بودن سازمان در مراکز آموزشی درمانی اصفهان، مؤلفه‌ی الگو و مدل‌های ذهنی با بیش‌ترین میانگین نمره (۴۵/۲۱) وچشم‌انداز وآرمان‌های مشترک (۳۷/۱۱) با کم‌ترین میانگین نمره را داشتند. همچنین بین مشخصات دموگرافیک به استثنای وضعیت تأهل و نمره‌ی یادگیری سازمانی؛ ارتباط معناداری وجود نداشت.

نتیجه‌گیری: بیمارستان‌های آموزشی از نظر یادگیرنده بودن سازمانی در سطح متوسط قرار دارند که در شرایط متحول امروزی و یادگیرنده بودن سازمان‌ها، می‌تواند باعث ایجاد نوعی از عدم تعادل و نارضایتی در پرسنل شده باشد.

کلیدواژگان:
سازمان یادگیرنده، بیمارستان‌های دانشگاهی، پرستاران


 

 

مریم باقری، اکرم محمدی پلارتی، مژگان جوکار، فخری صبوحی،
دوره ۹، شماره ۱ - ( بهار ۱۴۰۱ )
چکیده

مقدمه: یادگیری مبتنی بر سناریو با به کارگیری استراتژی‌های یادگیری فعال به دانشجویان فرصت تعامل و درگیر شدن در موقعیت را فراهم می‌کند. مطالعه‌ی حاضر به‌ منظور بررسی مقایسه‌ای یادگیری مبتنی بر سناریو به دو روش بحث گروهی و پرسش و پاسخ بر دستاوردهای یادگیری دانشجویان پرستاری طراحی گردیده است.
روش‌ها: پژوهش حاضر مطالعه‌ای مداخله‌ای- مقایسه‌ای بود که در نیمسال اول تحصیلی ۹۸-۱۳۹۷ انجام شد. ۹۴ دانشجوی ترم ۶ پرستاری دعوت به مطالعه شدند و با تخصیص تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. در گروه کنترل، تدریس با کیس سناریو به روش پرسش و پاسخ و در گروه آزمون تدریس با کیس سناریو به روش بحث گروهی انجام شد. نمره ارزشیابی پایان نیمسال تحصیلی درس مراقبت‌های پرستاری در منزل به عنوان دستاورد یادگیری در دو گروه مقایسه شد. تحلیل داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار SPSS انجام گرفت. جهت تحلیل نمرات دو گروه از آزمون t مستقل، به منظور تعدیل متغیرها از آزمون آنالیز کوواریانس و جهت بررسی ارتباط ویژگی‌های دموگرافیک (سن و معدل) با دستاوردهای یادگیری از ضریب همبستگی پیرسون استفاده شد.
یافته‌ها: آزمون آنالیز کوواریانس با تعدیل متغیرها در دو گروه نشان داد که نمره درس مراقبت پرستاری در منزل به ‌عنوان دستاورد یادگیری با روش تدریس رابطه معنادار داشت (۰۵/۰P-Value<) به طوری که میانگین نمره در روش بحث گروهی بیشتر از گروه پرسش و پاسخ با استفاده از یادگیری مبتنی بر سناریو بود.
نتیجهگیری: این مطالعه پیشنهاد می‌کند که استفاده از یادگیری مبتنی بر سناریو با روش‌های بحث گروهی می‌تواند منجر به تسهیل و ارتقای یادگیری دانشجویان گردد.
دکتر فرشته عراقیان مجرد، دکتر معصومه باقری نسامی،
دوره ۱۰، شماره ۲ - ( تابستان ۱۴۰۲ )
چکیده

شکاف نسلی به‌عنوان یکی از رایج‌ترین پدیده‌های اجتماعی، به معنای اختلاف میان نسل‌هاست. شکاف نسلی، اختلاف واضح روانی، اجتماعی و فرهنگی و اختلاف معنادار در بصیرت و آگاهی، باورها، تصورات، انتظارات، جهت‌گیری‌های ارزشی و الگوهای رفتاری ۲ نسل در یک جامعه را مورد توجه قرار می‌دهد. در فرهنگ آکسفورد، این مفهوم به‌عنوان اختلافی در نگرش و رفتار جوانان و افراد سالمندتر تعریف شده است که موجب عدم فهم متقابل آنان از یکدیگر می‌شود و فرهنگ وبستر نیز آن را به‌عنوان اختلافی گسترده در خصلت‌ها و نگرش‌های میان نسل‌ها تعریف کرده است.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به راهبردهای توسعه در آموزش پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Development Strategies in Medical Education

Designed & Developed by : Yektaweb

Creative Commons License