جستجو در مقالات منتشر شده


۱ نتیجه برای اللهیاری

دکتر مهرناز خادمی، دکتر محمدامین لایق خویدکی، دکتر الهه اللهیاری،
دوره ۱۱، شماره ۲ - ( تابستان ۱۴۰۳ )
چکیده

هدف: یکی از بهترین روش‌هایی که برای تعیین دانش و مهارت بالینی استفاده می‌شود خودارزیابی است. موفقیت بالینی تحت تاثیر عوامل متعددی است. یکی از این عوامل موثر در بهبود عملکرد بالینی، شاخص عزت نفس آنان هست. هدف از مطالعه حاضر ارزیابی موفقیت برنامه آموزش مهارت‌های بالینی بخش دندانپزشکی کودکان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در سال ۱۳۹۹ با استفاده ازخود ارزیابی بالینی دانشجویان از میزان یادگیری و عزت نفس آنها بود.

 روش ها: این مطالعه توصیفی – مقطعی بر روی ۶۴ دانشجو و فارغ التحصیل دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در سال ۱۳۹۹ انجام شد. برای جمع‌آوری اطلاعات از پرسشنامه استاندارد اعتماد به نفس کوپراسمیت و پرسشنامه خودارزیابی مهارت‌های بالینی بخش دندانپزشکی کودکان استفاده گردید. در نهایت داده‌ها با نرم افزار spss نسخه ۲۲ آنالیز گردید.

نتایج: طبق نتایج مطالعه، از بین ۷ مهارت بالینی مختلف در دندانپزشکی کودکان شامل: معاینه، کترل رفتار، پیشگیری، تزریق، ترمیم، درمان پالپ و مدیریت حفظ فضا، بیشترین مهارت شرکت کنندگان در زمینه معاینه و کمترین در تزریق داخل پالپی بود. این مطالعه نشان داد که بین عزت نفس شرکت کنندگان در مطالعه و سطح آموزش در مهارت معاینه از نظر آماری ارتباط معناداری وجود دارد (۰۰۵/۰< p).

نتیجه­ گیری: از نظر شرکت کنندگان این مطالعه، مهارت‌های بالینی آموخته شده در بخش دندانپزشکی کودکان، در بیشتر موارد برای آنها کافی بوده است. اگرچه برنامه آموزش بالینی بخش دندانپزشکی کودکان در آموزش مهارت‌های مورد نیاز به دانشجویان موفق بوده است، در برخی موارد نیازمند ارتقاء و بهبود می باشد. 



صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به راهبردهای توسعه در آموزش پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Development Strategies in Medical Education

Designed & Developed by : Yektaweb

Creative Commons License