دوره 7، شماره 1 - ( بهار و تابستان 1399 )                   جلد 7 شماره 1 صفحات 109-100 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


دانشگاه مازندران
چکیده:   (2355 مشاهده)
مقدمه و هدف: با توجه به تغییرات روز افزون در آموزش، استفاده از دیدگاه­ها و نظریات جدید مانند سازنده­گرایی حائز اهمیت می­باشد. سازنده­گرایی، رویکردی است که تأثیرات ژرفی بر رویکردهای یادگیری گذاشته است و چشم انداز و نوع نگاه به ماهیت یادگیری و به تبع آن آموزش، تدریس، فراگیر، محتوی، نقش معلم و محیط یادگیری را اساساً دچار تغییر کرده است. علوم پزشکی نیز از این زمینه مستثنی نیست بر این اساس، پژوهش حاضر هدف خود را بر بکارگیری آموزش مبتنی بر سازنده­گرایی در حوزه آموزش علوم پزشکی در بین دانشجویان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مازندران نهاده است.
روش­ها: روش پژوهش توصیفی- پیمایشی و جامعه آماری، دانشجویان دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مازندران که روی هم 1400 نفر بودند و با روش نمونه­گیری تصادفی نسبتی 302 نفر انتخاب شدند. ابزار پژوهش، پرسشنامه محقق‌ساخته بود که شامل 4 عنصر هدف، محتوا، راهبردهای یاددهی- یادگیری و ارزشیابی می­باشد. جهت تجزیه و تحلیل داده­ها از آمارهای توصیفی( میانگین و انحراف معیار) و استنباطی (t تک‌نمونه­ای) در محیط نرم‌افزار SPSS استفاده شد.
یافته ­ها: یافته­های پژوهش حاضر نشان داد که از نظر دانشجویان پزشکی، از منظر سازنده­گرایی در عنصر هدف (12/2)، محتوا (97/2) و ارزشیابی (95/2) پایین‌تر از حد متوسط و در عنصر راهبردهای یاددهی- یادگیری (09/3)، بالاتر از حد متوسط می­باشد.
نتیجه­ گیری: با توجه به اهمیت رویکرد سازنده­گرایی در آموزش علوم پزشکی،لازم است استادان و سیستم آموزش عالی بیش از پیش به این رویکرد توجه کنند چرا که این رویکرد، یادگیری عمیق­تر و کاربردی‌تری را به دنبال خواهد داشت.
 
متن کامل [PDF 584 kb]   (612 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1398/2/3 | پذیرش: 1399/2/23 | انتشار: 1398/12/25

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.