Research code: IR.JUMS.REC.1401.061
Ethics code: IR.JUMS.REC.1401.061

XML English Abstract Print


دانشگاه علوم پزشکی جهرم، جهرم، ایران
چکیده:   (233 مشاهده)
مقدمه: افزایش خطاهای پزشکی به نگرانی عمومی در میان سپاسنگذاران، ارائه دهندگان و متخصصین امر سلامت و درمان تبدیل شده است.
روش کار: این مطالعه به روش کیفی با رویکرد پدیدار شناسانه انجام شد که جهت کسب اطلاعات غنی از 11 نفر از اعضای تیم درمانی فعال در مجموعه اتاق عمل اعم متخصصین و تکنسین ها که تجربه بروز خطا را داشته اند، استفاده شد. جمع آوری اطلاعات به صورت هدفمند و با کمک مصاحبه های نیمه ساختار یافته انجام شد که به وسیله روش هفت مرحله ای کلایزی تحلیل شد.
یافته ها:  از مجموع مصاحبه ها تعداد 22 کد اولیه به عنوان عوامل و علل خطای پزشکی در اتاق عمل در شیفت شب استخراج گردید که مضامین اصلی آن شامل؛ عوامل فردی و انسانی، عوامل سخت افزاری و تکنیکی، عوامل مدیریتی و سازمانی و عوامل تیمی، می باشد. 23 کد اولیه استخراج به عنوان راهکارهای لازم برای پیشگیری از بروز خطا در شیفت شب اتاق عمل استخراج گردید که مضامین اصلی آن شامل؛ توانمندسازی کادر اتاق عمل و توسعه مدیریت اتاق عمل می باشد.
نتیجه گیری: یافته های این پژوهش نشان داد که شرایط اتاق عمل در شیفت شب می تواند با سایر بخش ها و شیفت روز تفاوتهایی داشته باشد که در نتیجه زمینه بروز خطاهای پزشکی را بیشتر کند. احساس خواب آلودگی، فشار کاری، خستگی و استرس، اطلاعات ناکافی، بی انگیزگی و عدم آرامش از مهمترین عوامل انسانی بروز خطا در شیفت شب بود.
 
واژه‌های کلیدی: خطای پزشکی، اتاق عمل، شیفت شب
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1403/2/12 | پذیرش: 1403/8/20

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به راهبردهای توسعه در آموزش پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Development Strategies in Medical Education

Designed & Developed by : Yektaweb

Creative Commons License